Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η Τουρκία, γέφυρα για την επανεκκίνηση του διαδρόμου σιτηρών

Η Τουρκία, γέφυρα για την επανεκκίνηση του διαδρόμου σιτηρών

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία συνεχίζεται, η διακίνηση σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα εξακολουθεί να αποτελεί δύσκολη εξίσωση, ιδίως για τις ευρωπαϊκές χώρες, που καλύπτουν τις ανάγκες τους σε σιτηρά από τις εξαγωγές των εν λόγω χωρών.

Δεδομένων των δυσχερών αυτών συνθηκών, η Τουρκία, αναγνωρίζοντας τον καίριο γεωπολιτικό ρόλο της σε αυτό το ζήτημα, φαίνεται να εγκαινιάζει έναν νέο γύρο συζητήσεων με τους ηγέτες των δύο χωρών, προκειμένου να αποκατασταθεί η μεταφορά σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής του NATO, η πρόταση της Τουρκίας αφορά την επανεκκίνηση του διαδρόμου σιτηρών. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει αποτελέσει θέμα συζητήσεων ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο και τους ομόλογούς του, σε Ρωσία και Ουκρανία, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεών τους.

Εν κατακλείδι, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συμβάλει ενεργά σε μια τέτοια πρωτοβουλία, που θα εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό σταθερότητα στις εισαγωγές σιτηρών για τις χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής. Εφόσον οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία ευοδωθούν, η Τουρκία δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην επανεκκίνηση της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας