Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η Ανγκόλα, κόμβος συνδυασμένων μεταφορών ορυκτών μετάλλων

Η Ανγκόλα, κόμβος συνδυασμένων μεταφορών ορυκτών μετάλλων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το πρώτο πλοίο έδεσε στον τερματικό σταθμό ορυκτών του λιμένα Lobito, τον οποίο διαχειρίζεται η κοινοπραξία Lobito Atlantic Railway (LAR), ο κάτοχος της παραχώρησης για τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του σιδηροδρόμου που συνδέει την Ανγκόλα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Το «MV Lindsaylou», ένα bulk carrier έμφορτο με 40.500 τόνους θείου, έδεσε την Παρασκευή 12 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την έναρξη των λιμενικών εργασιών για την LAR. Το πλοίο φόρτωσε από το Κατάρ και έφτασε στο Lobito μετά από ταξίδι ενός μήνα. Η εκφόρτωση και η αποθήκευση του φορτίου πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με τοπικό εργατικό δυναμικό και εξοπλισμό που προέρχεται από την Αγκόλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Το φορτίο, το οποίο θα αποθηκευτεί αρχικά στον τερματικό σταθμό ορυκτών σε σάκους, θα τοποθετηθεί στη συνέχεια σε διεθνείς εμπορευματικές αμαξοστοιχίες της LAR με προορισμό τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για την υποστήριξη της παραγωγής εξευγενισμένου χαλκού από μεταλλευτικές εταιρείες που εδρεύουν στην περιοχή της Κατάνγκα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας