Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Fed: Ανοικτός ο δρόμος για περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων

Fed: Ανοικτός ο δρόμος για περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Θετικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων αργότερα μέσα στον χρόνο, ανέφερε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell.

Μιλώντας στην Οικονομική Λέσχη της Ουάσιγκτον, ο Powell επανέλαβε τα σχόλιά του ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναζητά «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» ότι ο πληθωρισμός θα αγγίξει τον στόχο του 2%.

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε λάβει κάποια θετικά μηνύματα», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι αυξάνει την εμπιστοσύνη του Federal Open Market Committee (FOMC).

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε ετησίως κατά 3% τον Ιούνιο και ήταν χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις της αγοράς για αύξηση 3,1%, ενώ επιβραδύνθηκε από την ετήσια αύξηση 3,3% που είχε καταγραφεί τον Μάιο.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε πτώση κατά 0,1% τον Ιούνιο ενώ κατάφερε να σημειώσει επιβράδυνση σε σχέση με τον Μάιο, όταν δεν παρουσίασε καμία μεταβολή.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ σημείωσε ακόμη ότι η Fed δεν χρειάζεται να περιμένει έως ότου ο πληθωρισμός φθάσει τον μακροπρόθεσμο στόχο του 2% για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, λόγω της καθυστερημένης επίδρασης της νομισματικής σύσφιξης στα στοιχεία του πληθωρισμού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας