Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Υδροπλάνα πάνω από τις Σποράδες και τη Σκύρο για τις παρθενικές τους πτήσεις

Υδροπλάνα πάνω από τις Σποράδες και τη Σκύρο για τις παρθενικές τους πτήσεις

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις για τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes προσεγγίζοντας τα λιμάνια σε Σκόπελο, Αλόννησο καθώς και το νησί της Σκύρου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δρομολόγια γνωριμίας, ταξιδεύοντας από νησί σε νησί.

Η Hellenic Seaplanes συνεχίζει την πτητική της προετοιμασία, βάζοντας πλώρη για τα νησιά και τις υποδομές τους που θα φιλοξενήσουν τα υδροπλάνα στο Αιγαίο.

Οι πτήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στον ευρύτερο κόσμο, στους μελλοντικούς επιβάτες και τις τοπικές αρχές να γνωρίσουν τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των υδροπλάνων.

Με αφετηρία τη βάση της Hellenic Seaplanes στο αεροδρόμιο Μεγάρων πραγματοποιήθηκε το πρώτο σκέλος ταξιδιών με προορισμό τα νησιά των Σποράδων και συγκεκριμένα σε Σκόπελο, Αλόννησο και Σκύρο.

Στις πρώτες αυτές πτήσεις μετάβηκε ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, το τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους.

Το περιεχόμενό τους αφορούσε την εξοικείωση των πληρωμάτων αλλά και του επιχειρησιακού προσωπικού της Hellenic Seaplanes με τους ελληνικούς αιθέρες και θάλασσες, πραγματοποιώντας σειρά προσθαλασσώσεων και αποθαλασσώσεων.

Στο πλαίσιο των πρώτων πτήσεων, ο CEO της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Η ανάπτυξη του κλάδου των υδροπλάνων έρχεται μέσα από συνεχόμενη και σκληρή προσπάθεια που καταβάλουμε αδιάκοπα εδώ και πάνω από μια δεκαετία ώστε να είναι όλα οργανωμένα από πλευράς Hellenic Seaplanes με την εκκίνηση

των εμπορικών ταξιδιών μας. Για να δημιουργήσουμε ικανοποιημένους επιβάτες που θα επιλέγουν τα υδροπλάνα για την γρήγορη και ασφαλή αερομεταφορά τους. Κοιτώντας το παρόν, είμαστε χαρούμενοι που οι νέοι προορισμοί του Αιγαίου γνώρισαν τα υδροπλάνα από κοντά και ευελπιστούμε γρήγορα να ξεκινήσουν και οι επίσημες πτήσεις μας».

Τα υδροπλάνα θα επανέλθουν στην Ελλάδα … και όλα δείχνουν ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα για να πάρουν το έναυσμα για την εκκίνησή τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας