Loading: News Submenu
Header Scripts Init

VLCCs: Μη παροδική η αποδυνάμωση των ναύλων;

VLCCs: Μη παροδική η αποδυνάμωση των ναύλων;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η αποδυνάμωση των ναύλων των δεξαμενόπλοιων, και δη των πετρελαιοφόρων, είναι εμφανής εντός του Ιουλίου, με τις εκτιμήσεις ωστόσο για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της ναυλαγοράς να παραμένουν αισιόδοξες.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης ανάλυσης της Signal Ocean, σύντομα οι ναύλοι ενδέχεται να οδηγηθούν εκ νέου σε άνοδο. Η συγκεκριμένη εκτίμηση οφείλεται στο γεγονός ότι εξαρχής η πτώση των ναύλων αποτέλεσε κυρίως απότοκο της αύξησης της προσφοράς δεξαμενόπλοιων στο route από τον Αραβικό Κόλπο στην Κίνα. Καθώς τα πλοία που βρίσκονται εκεί μειώνονται, οι ναύλοι αναμένεται να αναπτερωθούν.

Πάντως, υπογραμμίζει η Signal, οι ενδείξεις αναφορικά με τη ζήτηση προκαλούν προβληματισμό και το φετινό καλοκαίρι ίσως εν τέλει αποτελέσει πρόκληση για τη ναυλαγορά. Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη των τονοημερών (tonne days) καταδεικνύουν πτωτικές τάσεις τόσο για τα πετρελαιοφόρα όσο και για τα product tankers.

Μάλιστα, στην περίπτωση των VLCCs, η συγκεκριμένη ανάπτυξη είναι χαμηλότερη έναντι εκείνης ένα έτος πριν, με τη Signal Ocean να εκφράζει τον προβληματισμό της για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της ναυλαγοράς των δεξαμενόπλοιων μεγαλύτερου μεγέθους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας