Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στη Γερμανία η νέα «Οδησσός» των ουκρανικών σιτηρών

Στη Γερμανία η νέα «Οδησσός» των ουκρανικών σιτηρών

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις, που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο λιμάνι της Οδησσού, με την τελευταία να σημειώνεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου, κατέστη πρακτικά αδύνατη η εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών. Έτσι, καθώς τα σιτηρά της Ουκρανίας αναζητούν «εισιτήριο» για τους ωκεανούς, το λιμάνι του Ντούισμπουργκ αποτέλεσε «σανίδα σωτηρίας».

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Ντούισμπουργκ στη Γερμανία επανεκκίνησαν οι εξαγωγές των σιτηρών της Ουκρανίας, με τη συμβολή της γερμανικής εταιρείας Rhenus Port Logistics, η οποία παρέχει έναν τερματικό σταθμό, προστατευμένο από τα καιρικά φαινόμενα, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διακίνηση σιτηρών.

Όσον αφορά τη μεταφορά των σιτηρών από την Ουκρανία στο γερμανικό λιμάνι, αυτή πραγματοποιείται μέσω σιδηροδρομικής γραμμής, που διασχίζει την Πολωνία και καταλήγει στο Ντούισμπουργκ, όπου τα σιτηρά φορτώνονται σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία εκτελούν ενδοποτάμιες μεταφορές.

Η εταιρεία Rhenus, σε συνεργασία με την εταιρεία Contargo, είχε αναλύσει διεξοδικά την εφοδιαστική αλυσίδα, τέσσερις μήνες προτού υλοποιηθεί η πρώτη μεταφορά. Επίσης, εξασφάλισε έγκαιρα την πιστοποίηση GMP+, για την ασφαλή μεταφορά σιτηρών που θα χρησιμοποιηθούν ως ζωοτροφές.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας