Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ρωσία-Ινδία: Διαπραγματεύσεις με «φόντο» το πετρέλαιο

Ρωσία-Ινδία: Διαπραγματεύσεις με «φόντο» το πετρέλαιο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς οι περισσότερες χώρες ανά την υφήλιο, αδυνατούν να προβλέψουν τις εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας, ο οποίος συνεχώς διαφοροποιείται, με την υιοθέτηση «πράσινων» πηγών, Ινδία και Ρωσία συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με επίκεντρο το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συζητήσεις για την επίτευξη μιας πολυαναμενόμενης συμφωνίας εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία λαμβάνουν ήδη χώρα ανάμεσα στα κρατικά διυλιστήρια πετρελαίου της Ινδίας και τη ρωσική κυβέρνηση. Η διευθέτηση οικονομικών όρων, όπως ο καθορισμός του νομίσματος, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους δεν έχει επέλθει προς το παρόν οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Μόσχα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Ινδία εξετάζουν την πιθανότητα σύναψης μακροπρόθεσμης συμφωνίας για την προμήθεια πετρελαίου, καθώς και οι δύο χώρες ενδιαφέρονται για μια τέτοια διμερή συνεργασία.

Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να «λύσει» τα χέρια της Ινδίας, εξασφαλίζοντάς της σταθερές και αδιάλειπτες ροές πετρελαίου σε αρκετά προσιτές τιμές, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας