Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Προηγμένο πακέτο πρόωσης της Wärtsilä για νεότευκτα δεξαμενόπλοια

Προηγμένο πακέτο πρόωσης της Wärtsilä για νεότευκτα δεξαμενόπλοια

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Οι εταιρείες διαχείρισης δεξαμενόπλοιων, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη πίεση για μείωση των εκπομπών, εξετάζουν λύσεις που θα συμβάλουν στην απανθρακοποίηση του στόλου τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Wärtsilä έχει αναλάβει την προμήθεια ενός πλήρως ενσωματωμένου πακέτου πρόωσης για την κατασκευή νέων δεξαμενόπλοιων με δυνατότητα χρήσης καυσίμου LNG και χωρητικότητας 6.000 dwt. Τα εν λόγω δεξαμενόπλοια, που προορίζονται για τη βρετανική James Fisher Everard Ltd., κατασκευάζονται στο ναυπηγείο China Merchants Jinling Shipyard (Yangzhou) Dingheng Co., με τη συνεργασία του σχεδιαστικού συμβουλευτικού γραφείου FKAB Marine Design.

Το ενσωματωμένο πακέτο περιλαμβάνει τον πρωτοποριακό κύριο κινητήρα διπλού καυσίμου Wärtsilä 25DF, πιστοποιημένο στην κατηγορία του για υψηλή απόδοση και αξιοπιστία. Ο συγκεκριμένος κινητήρας διπλού καυσίμου έχει τη δυνατότητα εναλλαγής από ένα καύσιμο στο άλλο χωρίς τη διακοπή της λειτουργίας του. Επιπλέον, ο κινητήρας Wärtsilä 25DF παράγει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές NOx, SOx και CO₂ σε σύγκριση με τους συμβατικούς κινητήρες ντίζελ. Τέλος, ο σχεδιασμός του επιτρέπει ευκολία στη συντήρηση καθιστώντας τον έναν από τους πιο προηγμένους κινητήρες στην αγορά.

Εκτός από τον κινητήρα, η Wärtsilä θα παρέχει επίσης ένα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (Selective Catalytic Reduction, SCR), καθώς και μια μονάδα βαλβίδων αερίου, κιβώτιο ταχυτήτων και ρυθμιζόμενη έλικα. Ακόμα, θα προμηθεύσει το πρόσφατα ενημερωμένο σύστημα τηλεχειρισμού πρόωσης με το βελτιωμένο σύστημα ProTouch. Αυτό το σύστημα ενσωματώνεται σε πλοία για τον έλεγχο και τη διαχείριση των κινητήρων και άλλων πολύπλοκων συστημάτων του πλοίου.

Η παράδοση του εξοπλισμού της Wärtsilä προγραμματίζεται για το έτος 2025, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθειά της για μια πιο βιώσιμη ναυτιλία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας