Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Longera»: Προς την αυγή της ηλεκτροκίνητης ναυτιλίας

«Longera»: Προς την αυγή της ηλεκτροκίνητης ναυτιλίας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η ναυτιλιακή εταιρεία Longship ανακοίνωσε την επιτυχή παράδοση του πλοίου «Longera» στις 25 Ιουνίου, σε μια στρατηγική κίνηση που επιβεβαιώνει την προσπάθεια της εταιρείας για βιωσιμότητα και εκσυγχρονισμό του στόλου της. Η παράδοση του πλοίου έγινε από το ναυπηγείο Atlas.

Το «Longera» είναι το πρώτο από τέσσερα νεότευκτα πλοία 8.600 dwt, τα οποία έχουν παραγγελθεί στο ναυπηγείο Atlas. Εφοδιασμένο με μια πρωτοποριακή σχεδίαση γάστρας και ένα σύστημα πρόωσης diesel-electric, το πλοίο προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Ο προηγμένος σχεδιασμός της γάστρας μειώνει την αντίσταση κατά τη διάρκεια της πλεύσης, ενώ το diesel-electric σύστημα πρόωσης εξασφαλίζει αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.

Σε αυτό το σύστημα, οι diesel κινητήρες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει τους ηλεκτρικούς κινητήρες που κινούν την προπέλα του πλοίου. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ είναι συχνά πιο αθόρυβο από τις παραδοσιακές μηχανές πρόωσης.

Καθώς η εταιρεία γιορτάζει αυτό το σημαντικό ορόσημο, έχει ήδη στρέψει το βλέμμα της προς τα επόμενα έργα και τις συνεχείς βελτιώσεις, επιδιώκοντας ακόμα πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στη ναυτιλία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας