Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Κρουαζιέρες στην Ιαπωνία: Η Disney «δείχνει τον δρόμο»

Κρουαζιέρες στην Ιαπωνία: Η Disney «δείχνει τον δρόμο»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

H Disney συνεχίζει την επέκταση του στόλου της και των δραστηριοτήτων της στις πολυπληθείς χώρες της ανατολικής Ασίας, λανσάροντας ένα νέο κρουαζιερόπλοιο που θα χρησιμοποιήσει τον λιμένα του Τόκιο ως «home port» από το 2028.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θα είναι το ένατο και μεγαλύτερο στον στόλο της εταιρείας και αποτελεί μέρος του δεκαετούς προγράμματος επέκτασης της Disney, αξίας $60 δισ. Συγκεκριμένα, το πλοίο θα μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 4.000 επιβάτες και αναμένεται να αποφέρει ετήσια έσοδα που θα ανέρχονται σε $621,8 εκατ.

Πέρα από το Τόκιο, η Disney θα χρησιμοποιήσει και τον λιμένα της Σιγκαπούρης, από το 2025, ως «home port» για ένα δεύτερο κρουαζιερόπλοιο.

Οι παραπάνω κινήσεις της Disney συμπίπτουν με την περίοδο ανάκαμψης της βιομηχανίας, μετά το lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιερόπλοιων αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών στα πλοία της θα φτάσει τα 34,7 εκατ. φέτος, αυξημένος κατά 17% σε σχέση με το 2019.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας