Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η τεχνητή νοημοσύνη στη φαρέτρα των ΗΑΕ για την παρακολούθηση της ναυτιλιακής κίνησης

Η τεχνητή νοημοσύνη στη φαρέτρα των ΗΑΕ για την παρακολούθηση της ναυτιλιακής κίνησης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Τεχνολογίες δορυφόρων και τεχνητής νοημοσύνης επιστρατεύουν τα ΗΑΕ προς ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων μέσω της βελτίωσης του συστήματος εντοπισμού πλοίων και της παρακολούθησης των καιρικών συνθηκών στη θάλασσα.

Το Satgate project, όπως ονομάζεται, αποτελεί συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ενέργειας και Υποδομών και του Mohammed Bin Rashid Space Center (MBRSC) και έχει ως στόχο να ενισχύσει τη θέση των ΗΑΕ ως παγκόσμιου κόμβου θαλάσσιων μεταφορών.

Το Satgate επιδιώκει να αναπτύξει μια βάση δεδομένων των πλοίων που προσεγγίζουν τα λιμάνια των ΗΑΕ και να ενισχύσει τη θαλάσσια ασφάλεια με τον εντοπισμό πλοίων χωρίς συσκευές εντοπισμού επί των πλοίων. Πρόκειται για μια μετασχηματιστική πρωτοβουλία, που υποστηρίζει τους αναπτυξιακούς στόχους των ΗΑΕ.

Η βελτίωση των συστημάτων εντοπισμού με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας θα ενισχύσει τις θαλάσσιες μεταφορές και θα μετριάσει τους κινδύνους, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση του εμπορίου και της ναυτιλιακής κίνησης μέσω των λιμένων των ΗΑΕ, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών των ΗΑΕ, Suhail Mohamed Al Mazrouei.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας