Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Συμμαχία» της NYK και της λιμενικής αρχής της Σιγκαπούρης

«Συμμαχία» της NYK και της λιμενικής αρχής της Σιγκαπούρης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) και η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα μνημόνιο συνεργασίας (MoU), με στόχο να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την απανθρακοποίηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας, καθώς και να συνεργαστούν στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι στόχοι της συνεργασίας ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τη στρατηγική του IMO για τον περιορισμό των ανθρακικών εκπομπών της ναυτιλίας και με τους διεθνείς στόχους για την ενέργεια και το κλίμα. Συγκεκριμένα θα γίνουν προσπάθειες για τη σταδιακή είσοδο της μεθανόλης, της αμμωνίας και άλλων φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επιπλέον, τα δύο μέρη θα συνεργαστούν για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την κατάρτιση των ναυτικών, σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση των νέων βιώσιμων ναυτιλιακών καυσίμων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MPA δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η εν λόγω συμφωνία συνιστά σημαντικό ορόσημο για τη μακροχρόνια συνεργασία των δύο πλευρών και ιδιαίτερα για τον λιμένα της Σιγκαπούρης, που αποτελεί σημαντικό κόμβο για τον ανεφοδιασμό καυσίμων των πλοίων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας