Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η ακτινογραφία των παραγγελιών ύψους $45 δισ.

Η ακτινογραφία των παραγγελιών ύψους $45 δισ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Στα tankers και στα υγραεριοφόρα παραμένουν εστιασμένες σε σημαντικό βαθμό οι παραγγελίες πλοίων το 2024. Πιο συγκεκριμένα, βάσει δεδομένων της VesselsValue, το α’ εξάμηνο του έτους τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 259 tankers και 118 gas carriers. Συνεπώς, από τα 644 bulk carriers, tankers, containerships, gas carriers και vehicle carriers που παραγγέλθηκαν σήμερα, το 59% αφορά δεξαμενόπλοια και υγραεριοφόρα. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 198 bulk carriers, 31 containerships και 38 vehicle carriers.

Όσον αφορά τα διατεθέντα κεφάλαια για παραγγελίες πλοίων, εκείνα αγγίζουν τα $45 δισ. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν δεξαμενόπλοια και υγραεριοφόρα, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι πρόκειται για τεχνολογικά πιο σύνθετα πλοία και συνεπώς πλοία μεγαλύτερου κόστους. Βάσει των δεδομένων της VesselsValue, το 72% ($32,3 δισ.) αφορούν παραγγελίες για tankers και gas carriers ($11,3 δισ. και $21,1 δισ. αντίστοιχα).

Τέλος, $6,3 δισ. έχουν διατεθεί φέτος για παραγγελίες bulk carriers, $2,5 δισ. για παραγγελίες containerships και $3,5 δισ. για παραγγελίες vehicle carriers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας