Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέα τεχνητή λίμνη, η λύση για διαρκή κανονικότητα στη Διώρυγα του Παναμά

Νέα τεχνητή λίμνη, η λύση για διαρκή κανονικότητα στη Διώρυγα του Παναμά

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς η Διώρυγα του Παναμά βρίσκεται διαρκώς στη δίνη ακραίων φυσικών φαινομένων, μιας και οι εκτεταμένες ξηρασίες διαδέχονται έντονες βροχοπτώσεις, μεταβάλλοντας συνεχώς τη στάθμη των υδάτων, η Αρχή της Διώρυγας προχωρά στην κατασκευή νέας τεχνητής λίμνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η κατασκευή της νέας τεχνητής λίμνης θα κοστίσει περίπου $1,2 δισ. και θα διαρκέσει έξι χρόνια. Με την ολοκλήρωσή της, θα πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό βήμα ώστε να εξασφαλιστούν οι 36 διελεύσεις πλοίων από τη διώρυγα ημερησίως, όπως δήλωσε πρόσφατα η διαχειριστική αρχή της σημαντικής αυτής θαλάσσιας αρτηρίας για το παγκόσμιο εμπόριο.

Η νέα τεχνητή λίμνη θα αποτελέσει τμήμα του ευρύτερου δικτύου τεχνητών λιμνών της διώρυγας και θα συμβάλει στην ασφαλή διέλευση των πλοίων καθώς και στην ύδρευση των γειτονικών οικισμών.

Το εν λόγω έργο αναμένεται να καταστήσει «προβλέψιμο» τον αριθμό των πλοίων που διέρχονται ημερησίως από τη Διώρυγα του Παναμά. Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της σταδιακής επαναφοράς των ημερήσιων διελεύσεων στην κανονικότητα, ο αριθμός διελεύσεων θα αυξηθεί σε 35 από τις 5 Αυγούστου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας