Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εγκαινιάζεται ο πρώτος τερματικός σταθμός οχημάτων στο Ζουσάν

Ισχύς στις εξαγωγές οχημάτων από Κίνα και Νότια Κορέα

Ισχύς στις εξαγωγές οχημάτων από Κίνα και Νότια Κορέα

Εγκαινιάζεται ο πρώτος τερματικός σταθμός οχημάτων στο Ζουσάν
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Θετικά είναι τα τελευταία δεδομένα για τις εξαγωγές επιβατικών οχημάτων από τις Κίνα και Νότια Κορέα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, τον Ιούνιο εξήχθησαν από την Κίνα 379.000 οχήματα, επίπεδα που συνιστούν ετήσια άνοδο 28%.

Τα 325.000 οχήματα ήταν εξαγωγές αμιγώς κινεζικών οχημάτων, ενώ τα υπόλοιπα 54.000 ήταν οχήματα πολυτελείας και οχήματα που κατασκευάστηκαν από joint ventures κινεζικών και με μη κινεζικές εταιρείες.

Πέραν των προαναφερθέντων, τον Ιούνιο εξήχθησαν 80.000 NEVs (new energy vehicles). Η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται σε άνθιση, με τις εξαγωγές το α΄ εξάμηνο του έτους να διαμορφώνονται στις 586.000, επίπεδα που συνιστούν ετήσια άνοδο 21,2%.

Την ίδια ώρα, και οι εξαγωγείς στη Νότια Κορέα χαμογελούν, καθώς το α΄ εξάμηνο υπολογίζεται ότι τα έσοδα από εξαγωγές οχημάτων άγγιξαν για πρώτη φορά τα $37 δισ. Σημαντική άνοδος σημειώθηκε στα οχήματα που κατευθύνθηκαν προς τις ΗΠΑ (29,8% ετήσια άνοδος), ενώ πτώση κατεγράφη στις εξαγωγές προς χώρες της ΕΕ (ίση με 30%).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας