Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Αμερικανικοί λιμένες και τερματικοί εξαγωγής στο «έλεος» του κυκλώνα Μπέριλ

Αμερικανικοί λιμένες και τερματικοί εξαγωγής στο «έλεος» του κυκλώνα Μπέριλ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Αντιμέτωπες με τον κυκλώνα Μπέριλ παραμένουν οι ΗΠΑ, με το σφοδρό καιρικό φαινόμενο να έχει ήδη περάσει από το Τέξας, αφήνοντας πίσω υλικές ζημιές και προκλήσεις για τις εξαγωγές αμερικανικού πετρελαίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε πρόσφατη έκθεσή της η ναυλομεσιτική Braemar, οι δραστηριότητες στον λιμένα της πόλης Κόρπους Κρίστι έπαυσαν το περασμένο Σάββατο, με τους λιμένες Χιούστον, Γκάλβεστον και Freeport να ακολουθούν στα ίδια βήματα την Κυριακή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 0,62 εκατ. βαρέλια/ημέρα, έναντι 4,6 εκατ. βαρελιών/ημέρα τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται προβληματισμός για το μέλλον, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αναμένουν επτά σημαντικούς κυκλώνες τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, οι κυκλώνες ετησίως προκαλούν σκοπέλους για τα διυλιστήρια των ΗΠΑ. Άλλωστε, διυλιστήρια παραγωγικής ικανότητας άνω των 18 εκατ. βαρελιών ημερησίως βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής του Κόλπου των ΗΠΑ και συνεπώς είναι εκτεθειμένα σε κυκλώνες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας