Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

«Παραλύουν» οι λιμένες της Γερμανίας

«Παραλύουν» οι λιμένες της Γερμανίας

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ανενεργά παραμένουν από την Τρίτη 9 Ιουλίου, τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στη Γερμανία, λόγω της απεργίας την οποία κήρυξαν οι λιμενεργάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, το συνδικάτο Verdi, το οποίο εκπροσωπεί τους 11.500  λιμενεργάτες, που απασχολούνται στα λιμάνια της Γερμανίας στη Βόρεια Θάλασσα επιθυμεί να αυξήσει την πίεση προς τους διαχειριστές των λιμανιών, εν μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές για τους μισθούς  των εργαζομένων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο.

Συγκεριμένα το συνδικάτο απαιτεί σημαντικά υψηλότερους μισθούς, ιδιαίτερα για τους χαμηλά αμοιβόμενους εργαζομένους, για τους οποίους ζητά αύξηση των ωρομίσθιων απολαβών κατα €3 και αύξηση των επιδομάτων βάρδιας.

Η απεργία στο λιμάνι του Αμβούργου ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης 9η Ιουλίου και θα διαρκέσει 48 ώρες, ενώ οι λιμενεργάτες στο λιμάνι του Μπρεμερχάβεν ακολούθησαν λίγες ώρες αργότερα κηρύσοντας 24ώρη απεργία. Επιπλέον αναμένεται 24ώρη απεργία και στο λιμάνι του Έμντεν, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024