Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Νέο σκάνδαλο στην Ιαπωνία με κινητήρες πλοίων

Νέο σκάνδαλο στην Ιαπωνία με κινητήρες πλοίων

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Νέο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιαπωνία με εταιρεία κατασκευής ναυτικών μηχανών να παραδέχεται ότι δύο θυγατρικές της παραποίησαν δεδομένα αναφορικά με την κατανάλωση καυσίμου.

Συγκεκριμένα, η Hitachi Zosen Corporation παραδέχτηκε ότι οι θυγατρικές της εταιρείες έχουν παραποιήσει δεδομένα για 1.364 ναυτικές μηχανές από το 1999. «Επιβεβαιώθηκε η χρήση ενός προγράμματος που εμφανίζει τιμή κατανάλωσης καυσίμου διαφορετική από την πραγματική τιμή όπως επίσης και η πιθανή επίπτωση στον υπολογισμό των εκπομπών NOx», σημειώνεται στην ανακοίνωση της 5ης Ιουλίου. Ακόμη, η Hitachi Zosen Corporation τονίζει ότι προς το παρόν, δεν έχουν επιβεβαιωθεί περιπτώσεις που να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των υπό εξέταση κινητήρων κατά τη δοκιμαστική λειτουργία και την πραγματική χρήση.

Η ανακοίνωση έρχεται έναν μήνα μετά από παρόμοιο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με την IHI Corp. όταν μια θυγατρική της έχει παραποιήσει τα στοιχεία αποδοτικότητας καυσίμου για 4.361 κινητήρες, κυρίως πλοίων, που κατασκευάστηκαν τουλάχιστον από το 2003.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024