Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ευοίωνα δεδομένα για την πειρατεία στην Ασία

Ευοίωνα δεδομένα για την πειρατεία στην Ασία

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ενδιαφέροντα και συνάμα ελπιδοφόρα είναι τα δεδομένα του ReCAAP Information Sharing Centre (ISC) για τα περιστατικά πειρατείας και ληστρικών επιθέσεων στα ύδατα της Ασίας.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα το ReCAAP Information Sharing Centre (ISC) διοργάνωσε έναν ανοικτό διάλογο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, προκειμένου να ενημερώσει για τις πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις κατά πλοίων στην Ασία, καθώς και τις προσπάθειες των παράκτιων κρατών για την αντιμετώπιση των ένοπλων ληστειών κατά πλοίων στα Στενά της Μάλακα και της Σιγκαπούρης.

Τα δεδομένα του ReCAAP Information Sharing Centre δείχνουν ότι το α΄ εξάμηνο οι πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις σε πλοία στην Ασία διαμορφώθηκαν σε 51, μείωση 16% συγκριτικά με τα 61 περιστατικά έναν χρόνο πριν. Στα Στενά της Μάλακα και στη Σιγκαπούρη, τα περιστατικά ληστείας εναντίον πλοίων μειώθηκαν κατά 50%, αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών και της υψηλής επιτήρησης από τις αρχές των κρατών της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τον Krishnaswamy Natarajan, Executive Director του ReCAAP ISC, παρά τον χαμηλότερο αριθμό περιστατικών στην Ασία, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2024, αναφέρθηκε μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών μικροκλοπών σε ορισμένα λιμάνια και αγκυροβόλια σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2023.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης, του Information Fusion Centre, ναυτιλιακών οργανισμών και ναυτιλιακών εταιρειών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας