Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η υπηρεσία-οδηγός στη βιωσιμότητα της CMA CGM

Η υπηρεσία-οδηγός στη βιωσιμότητα της CMA CGM

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η απανθρακοποίηση παραμένει στην κορυφή της ατζέντας των προκλήσεων που αντιμετωπίζει όχι μονάχα η ναυτιλία αλλά και η παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της. Στο πλαίσιο αυτό, οι πρωτοβουλίες που αντανακλούν την εταιρική υπευθυνότητα δεν περνούν απαρατήρητες, με τη CMA CGM να διαθέτει την γκάμα υπηρεσιών ACT+, η οποία δύναται να παρέχει σημαντικά οφέλη στους πελάτες της.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία παραγωγής υφασμάτων Fruit of the Loom, που εδρεύει στο Μαρόκο, πραγματοποίησε άλμα όσον αφορά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024, εμπορεύματα της Fruit of the Loom μεταφέρθηκαν από πλοία κατανάλωσης εναλλακτικών καυσίμων, και συγκεκριμένα LNG και βιομεθανίου. Έτσι, η εταιρεία κατόρθωσε να μειώσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2.991 τόνους για τη μεταφορά 7.950 TEUs.

Η σειρά ACT+ περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, η οποία παρέχει στους χρήστες της τα εργαλεία για την παρακολούθηση, την ανάλυση, την ελαχιστοποίηση και την αντιστάθμιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τις θαλάσσιες μεταφορές τους.

Στόχος της παραπάνω στρατηγικής πρωτοβουλίας του ομίλου CMA CGM είναι να συμβάλει στην προσπάθεια των χρηστών της να επιτύχουν απανθρακοποίηση των εφοδιαστικών τους αλυσίδων, οδηγώντας τους σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας