Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η απανθρακοποίηση των οδικών μεταφορών περνά από τη Βαρκελώνη

Η απανθρακοποίηση των οδικών μεταφορών περνά από τη Βαρκελώνη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στον δρόμο για την απανθρακοποίηση των ευρωπαϊκών μεταφορών, ένας νέος τερματικός σταθμός οχημάτων στον λιμένα της Βαρκελώνης έρχεται να διευκολύνει τις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα.

Ειδικότερα, μετά την αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα κινεζικής κατασκευής στην ευρωπαϊκή αγορά, χορηγήθηκε άδεια για την κατασκευή ενός τρίτου τερματικού σταθμού στο μεγάλο ισπανικό λιμάνι.

Σύμφωνα με τη λιμενική αρχή, η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού, έκτασης 104.938 τ.μ., θα ολοκληρωθεί εντός του 2027 και θα έχει άμεση σύνδεση με τον σιδηροδρομικό σταθμό του λιμένα.

Πέρυσι ο λιμένας της Βαρκελώνης κατέγραψε ρεκόρ στις εισαγωγές αυτοκινήτων, που ανήλθαν σε 246.614 οχήματα, αυξημένες κατά 54% σε σχέση με το 2022. Το ένα τρίτο των εισαγωγών του 2023 αφορούσε ηλεκτρικά οχήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονταν από την Κίνα.

Με οδηγό την απανθρακοποίηση, βέβαια, κινείται και ο όρος που έθεσε ο λιμένας της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τον οποίο ο νέος τερματικός σταθμός θα πρέπει να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμος και ο μελλοντικός διαχειριστής του να χρησιμοποιεί οχήματα μηδενικών εκπομπών, ενθαρρύνοντας με αυτον το τρόπο τη χρήση ηλεκτρικών φορτηγών και την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας