Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Το φάντασμα της συμφόρησης θα «στοιχειώσει» και τα φετινά Χριστούγεννα;

Το φάντασμα της συμφόρησης θα «στοιχειώσει» και τα φετινά Χριστούγεννα;

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Καθώς η συμφόρηση σε ασιατικούς, ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς λιμένες εντείνεται, οι εξαγωγείς της Κίνας προειδοποιούν ότι τα Χριστούγεννα ήδη απειλούνται.

Η επιμήκυνση της διάρκειας των δρομολογίων των containerships και η συμφόρηση στους λιμένες επιδρούν δραστικά στις συνιστώσες προσφοράς και ζήτησης. Στο πλαίσιο αυτό, εταιρείες λιανικής σε Ευρώπη και ΗΠΑ ζητούν τις παραδόσεις χριστουγεννιάτικων εμπορευμάτων νωρίτερα φέτος. Είναι αυτό όμως πράγματι εφικτό;

Παράλληλα, ένας επιπλέον παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι οι αμερικανικοί δασμοί στα κινεζικά εμπορεύματα. Με τους δασμούς προ των πυλών, εξαγωγείς αποπειρώνται να ενισχύσουν τις αποστολές εμπορευμάτων βραχυπρόθεσμα, γεγονός που επηρεάζει εκ νέου την ικανότητα αποστολής χριστουγεννιάτικων εμπορευμάτων νωρίτερα. Στο πλαίσιο αυτό, το 7 στα 7 αποτελεί πλέον νόρμα για κάποια εργοστάσια στην Κίνα.

Πέραν αυτού, υπογραμμίζει δημοσίευμα των Financial Times, οι εξαγωγείς στην Ασία έχουν να αντιμετωπίσουν έναν επιπλέον κίνδυνο. Με τους ναύλους να εκτοξεύονται εκ νέου, πολλοί από αυτούς έχουν πάψει να ελπίζουν στην αποκόμιση κέρδους φέτος και απλώς διερωτώνται κατά πόσο θα επιβιώσουν.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024