Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Αλλαγή σελίδας για τα λιμάνια της λίμνης Μίσιγκαν

Αλλαγή σελίδας για τα λιμάνια της λίμνης Μίσιγκαν

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Νέα δεδομένα για τα λιμάνια των Μεγάλων Λιμνών και νέες ευκαιρίες για τις εταιρείες τακτικών γραμμών φέρνει η δημιουργία του νέου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Indiana-Burns Harbor.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η αρχή του λιμένα, η U.S. Customs and Border Protection (CBP) ενέκρινε την πρόταση του λιμένα για τη δημιουργία του πρώτου διεθνούς θαλάσσιου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στη λίμνη Μίσιγκαν.

Με την υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας, θα δημιουργηθεί η πρώτη εξ ολοκλήρου θαλάσσια διαδρομή, μέσω της οποίας θα μπορούν να μεταφέρονται εμπορευματοκιβώτια με προορισμό την ευρύτερη περιοχή του Σικάγο μέσω των Μεγάλων Λιμνών. Έτσι, θα υπάρχει πλέον ακόμα μία εναλλακτική λύση για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μέσω των Μεγάλων Λιμνών, τα οποία έως τώρα μεταφέρονται με τρένα ή φορτηγά.

Αυτή τη στιγμή η ναυσιπλοΐα εντός των Μεγάλων Λιμνών επιτρέπεται μόνο με μικρού μεγέθους πλοία και για μια περιορισμένη χρονική περίοδο, λόγω εποχικότητας, ωστόσο η δημιουργία του νέου τερματικού σταθμού θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Εφόσον καταστεί εφικτή η είσοδος των liner εταιρειών στη συγκεκριμένη αγορά, θα σημειωθούν σημαντικές διαφοροποιήσεις όσον αφορά τις αλυσίδες εφοδιασμού, την αποσυμφόρηση των λιμένων και το αποτύπωμα άνθρακα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών