Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Όμιλος Αγγελικούση: Συμφωνία-ορόσημο για τον εκσυγχρονισμό του στόλου

Όμιλος Αγγελικούση: Συμφωνία-ορόσημο για τον εκσυγχρονισμό του στόλου

Εισαγωγικό κείμενο

Συμβόλαιο διετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο υπέγραψαν ο όμιλος Αγγελικούση και το σιγκαπουριανό ναυπηγείο Seatrium.

Στο επίκεντρο της συμφωνίας είναι οι μετασκευές 10-15 πλοίων του ομίλου Αγγελικούση ετησίως συμπεριλαμβανομένων LNG carriers, δεξαμενόπλοιων και bulk carriers. Η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας επισημοποιήθηκε στην Ελλάδα από τον κ. Ανδρέα Σπέρτο, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Τεχνικό Διευθυντή της Maran Gas εκ μέρους του Ομίλου Αγγελικούση και τον κ. Alvin Gan, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Επισκευών και Αναβαθμίσεων της Seatrium. Μαζί, οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν να επιτύχουν βιώσιμους στόχους στους τομείς του QHSE (Quality, Health, Safety, Environment), της αποδοτικότητας του κόστους και των έγκαιρων παραδόσεων που αποτελούν κρίσιμους δείκτες απόδοσης για την υψηλής ποιότητας συντήρηση πλοίων.

Credits: Seatrium

O κ. Ανδρέας Σπέρτος δήλωσε: «Η στρατηγική αυτή συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς. Η Seatrium επιλέχθηκε ως συνεργάτης μας, καθώς έχει επιδείξει ένα ισχυρό ιστορικό και έχει παραδώσει πάνω από 70 επιτυχημένες μετασκευές, συμπεριλαμβανομένων, 20 σε LNG carriers και μια σειρά εγκαταστάσεων scrubber για το στόλο των δεξαμενόπλοιων μας από το 2012. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει το σχέδιο για ένα επιτυχημένο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου μας […] Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη και επιτυχημένη συνεργασία με τη Seatrium».

 

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024