Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Η πρώτη πλωτή εγκατάσταση εισαγωγής υδρογόνου στον κόσμο

Η πρώτη πλωτή εγκατάσταση εισαγωγής υδρογόνου στον κόσμο

Εισαγωγικό κείμενο

Σε μια κίνηση που επιβεβαιώνει τη φιλοδοξία της Γερμανίας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Deutsche ReGas, σε συνεργασία με την Höegh LNG, ανακοίνωσαν την ανάπτυξη του πρώτου πλωτού τερματικού σταθμού εισαγωγής υδρογόνου στο λιμάνι του Lubmin. Το πρωτοποριακό αυτό έργο, γνωστό ως H2-Import-Terminal Lubmin, αναμένεται να ξεκινήσει λειτουργίες στις αρχές του 2026 και στοχεύει στην παραγωγή και στη διοχέτευση στο δίκτυο παροχής της Γερμανίας περίπου 30.000 τόνων υδρογόνου ετησίως.

Η καρδιά αυτής της επιχείρησης βρίσκεται στην τεχνολογία διάσπασης (cracking) της πράσινης αμμωνίας σε άζωτο και υδρογόνο που ανέπτυξε η Höegh LNG. Αυτή η τεχνολογία θα εφαρμοστεί σε μια κινητή, πλωτή εγκατάσταση και θα χρησιμοποιηθεί για πιλοτικές δοκιμές στις μονάδες αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRUs) στη Γερμανία. Το υδρογόνο που παράγεται μέσω αυτής της διαδικασίας είναι καθαρό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ποικίλες εφαρμογές, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και συμβάλλοντας στην απανθρακοποίηση.

Το H2-Import-Terminal Lubmin θα συνδέσει την παραγόμενη ενέργεια με το κεντρικό δίκτυο υδρογόνου μέσω ενός υπάρχοντος σημείου εισαγωγής στο τερματικό της Deutsche ReGas στο Lubmin. Η Deutsche ReGas θα αναλάβει την παροχή της υποδομής τερματικού σταθμού στη στεριά, τον συντονισμό του συνόλου του έργου, τις αδειοδοτήσεις και την εμπορία των δυνατοτήτων εισαγωγής.

Η στρατηγική αυτή κίνηση της Γερμανίας υποστηρίζει τη μετάβαση της χώρας σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας και συμβαδίζει με τις προσπάθειες για ενεργειακή ανεξαρτησία και μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

 

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024