Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Φως στο τούνελ στην Ερυθρά Θάλασσα; «Όχι» από τη Maersk

Φως στο τούνελ στην Ερυθρά Θάλασσα; «Όχι» από τη Maersk

Εισαγωγικό κείμενο

Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί τόσο για τους μεταφορείς όσο και για τις επιχειρήσεις, καθώς οι αναταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα θα συνεχίσουν να κλυδωνίζουν την αγορά εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα ο CEO της Maersk.

Η Maersk καθώς και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο εκτρέψει την πορεία των πλοίων τους γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος στην Αφρική, ώστε να αποφύγουν τις επιθέσεις των προσκείμενων στο Ιράν ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Απότοκο της παραπάνω επιλογής αποτελούν οι μεγαλύτεροι χρόνοι ταξιδιού, γεγονός που ωθεί τους ναύλους σε υψηλότερα επίπεδα.

Κατά τη δήλωση του CEO της Maersk, όσο περισσότερο διαρκέσει η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα τόσο περισσότερο θα αυξάνεται το κόστος για τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Επίσης ανέφερε πως η εταιρεία δεν βρίσκεται ακόμη σε θέση να γνωρίζει πόσο από αυτά τα κόστη θα μπορέσει να ανακτήσει και σε πόσο χρόνο, καθώς η ανοδική ναυλαγορά διαφαίνεται προσωρινού χαρακτήρα.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να περιοριστεί η ικανότητα της δανέζικης εταιρείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συνεχώς μεταβαλλόμενης ζήτησης.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024