Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Ο «Μεσαίος Διάδρομος» στην υπηρεσία των κινεζικών βλέψεων για το εμπόριο

Ο «Μεσαίος Διάδρομος» στην υπηρεσία των κινεζικών βλέψεων για το εμπόριο

Εισαγωγικό κείμενο

Η Κίνα πραγματοποίησε πρόσφατα την αποστολή της πρώτης της αμαξοστοιχίας μέσω του Middle Corridor.

Σύμφωνα με στοιχεία του κρατικού φορέα σιδηροδρομικών μεταφορών του Αζερμπαϊτζάν (ADY), στις 28 Ιουνίου αναχώρησε η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία από την Κίνα με προορισμό την Τουρκία μέσω του Middle Corridor.

Συγκεκριμένα, ένα τρένο με 110 containers, που περιείχαν οικιακές συσκευές και καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, ξεκίνησε από το Nanjing της Κίνας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ακολουθώντας τη διαδρομή Κεντρική Ασία-Κασπία Θάλασσα-Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ADY αναφέρει ότι «επί του παρόντος, η μεταφορά φορτίων ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη διεξάγεται μέσω διαφόρων διαδρομών, μεταξύ άλλων μέσω της Κεντρικής Ασίας, της Κασπίας Θάλασσας, του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας και της Μαύρης Θάλασσας».

Υπενθυμίζεται πως ο Middle Corridor, γνωστός και ως TITR (Trans-Caspian International Transport Route), είναι μια εμπορική διαδρομή από τη Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα προς την Ευρώπη μέσω του Καζακστάν, της Κασπίας Θάλασσας, του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας και της Τουρκίας. Στόχος του είναι να διευκολύνει το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία, συνδέοντας μεγάλες οικονομικές περιοχές μέσω ενός δικτύου σιδηροδρόμων, αυτοκινητοδρόμων και θαλάσσιων οδών.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024