Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

H Σουηδία στο club των χωρών που απαγορεύουν τα scrubbers

H Σουηδία στο club των χωρών που απαγορεύουν τα scrubbers

Εισαγωγικό κείμενο

Μία ακόμα χώρα αποφασίζει την απαγόρευση χρήσης scrubbers στα ύδατά της. Ο λόγος για τη Σουηδία, η κυβέρνηση της οποίας εξετάζει πρόταση για την απαγόρευση των απορρίψεων από scrubbers ανοικτού κυκλώματος σε ύδατα εντός της σουηδικής θαλάσσιας επικράτειας από την 1η Ιουλίου 2025. H σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι οι απορρίψεις από όλα τους τύπους scrubbers θα απαγορευτούν στη Σουηδία από την 1η Ιανουαρίου 2029.

«Οι περισσότεροι Σουηδοί πλοιοκτήτες έχουν ήδη επιλέξει να χρησιμοποιούν καύσιμα με τόσο χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο ώστε να τηρούν τις απαιτήσεις εκπομπών χωρίς scrubbers. Τώρα θέλουμε να ισχύει για όλα τα πλοία εντός της σουηδικής θαλάσσιας επικράτειας», σχολίασε ο Andreas Carlson, υπουργός Υποδομών και Στέγασης.

Εντός της ΕΕ, δεν υπάρχει ενιαία νομοθεσία που να απαγορεύει τις απορρίψεις από scrubbers, αλλά πολλές χώρες και λιμένες έχουν προβεί σε αντίστοιχες απαγορεύσεις. Επίσης, μέχρι στιγμής, ορισμένοι σουηδικοί λιμένες έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση scrubbers, χωρίς όμως η απαγόρευση να ισχύει καθολικά.

 

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024