Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

All-in της Maersk στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

All-in της Maersk στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Εισαγωγικό κείμενο

Στα χέρια της DOF Group ASA, συμφερόντων του John Fredriksen, πέρασε η Maersk Supply Service A/S μετά τη σχετική συμφωνία των δύο εταιρειών.

Μέσω της θυγατρικής DOF Offshore Holding Denmark ApS, η DOF θα αποκτήσει υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις όλες τις μετοχές της Maersk Supply Service A/S από τη Maersk Supply Service Holding A/S, θυγατρική της A.P. Møller Holding A/S. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί εν μέρει μέσω διάθεσης μετρητών και εν μέρει με την έκδοση νέων μετοχών από την DOF. Μετά την έκδοση των μετοχών, η Maersk Supply Service A/S θα κατέχει το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της DOF. Η Maersk Supply Service θα κατέχει, κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, 22 υψηλής ποιότητας υποθαλάσσια πλοία και πλοία AHTS.

Η συνδυασμένη εταιρεία, η οποία θα λειτουργεί με την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της DOF Group, θα είναι ένας πάροχος ολοκληρωμένων υπεράκτιων υπηρεσιών με διεθνές εκτόπισμα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Maersk Supply Service εκκίνησε ένα νέο spin-off με την ονομασία Maersk Offshore Wind. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι εφαλτήριο για το νέο σχήμα αποτελεί το γεγονός ότι η παγκόσμια υπεράκτια αιολική αγορά συνεχίζει να σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, υποστηριζόμενη από τους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ και των ΗΠΑ για συνολική εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική ισχύ τουλάχιστον 90 GW έως το 2030 και πάνω από 400 GW έως το 2050.

«Η ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας πρέπει να επιταχυνθεί, για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, και η Maersk Offshore Wind μπορεί να μειώσει τον χρόνο εγκατάστασης κατά περίπου 30%, εξέλιξη που σημαίνει ταχύτερη παράδοση ενέργειας και χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

CEO της Maersk Offshore Wind θα αναλάβει ο Michael Reimer Mortensen, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Chief Commercial Officer Maersk Supply Service.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024