Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Συμφόρηση και καθυστερήσεις, το νέο status quo σε λιμένες των ΗΠΑ;

Συμφόρηση και καθυστερήσεις, το νέο status quo σε λιμένες των ΗΠΑ;

Εισαγωγικό κείμενο

Οι λιμένες στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ παραμένουν αντιμέτωποι με τη συμφόρηση, ελέω του αντίκτυπου της αναδιάταξης των routes των containerships εν μέσω της εύφλεκτης γεωπολιτικής κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και λοιπών λειτουργικών προκλήσεων.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η SC Ports στη Νότια Καρολίνα, που αντιμετωπίζει backlog πλοίων στη σκιά προβλήματος των ψηφιακών συστημάτων της. Πάντως, η SC Ports υπογραμμίζει σε πρόσφατη ανακοίνωση ότι υιοθετεί καινοτόμες λύσεις, που θα μειώνουν τον αριθμό πλοίων που βρίσκονται στη ράδα.

Επί της ουσίας, έχουν επεκταθεί τα ωράρια λειτουργίας του λιμένα και αξιοποιούνται θέσεις ελλιμενισμού που κανονικά δεν θα ήταν διαθέσιμες λόγω έργων υποδομών.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, οι εικόνες συμφόρησης σε διεθνείς λιμένες αποτελούν (ξανά) την κανονικότητα. Η Σιγκαπούρη, ένας εκ των κρισιμότερων λιμένων για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και σε πολλούς κύριους αμερικανικούς λιμένες.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024