Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Η αμμωνία, κύριο καύσιμο πρόωσης: Το βήμα των Amogy και Mitsubishi Shipbuilding

Η αμμωνία, κύριο καύσιμο πρόωσης: Το βήμα των Amogy και Mitsubishi Shipbuilding

Εισαγωγικό κείμενο

Στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα των ναυτιλιακών καυσίμων, η Amogy και η Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd. (MSB) συνεργάζονται για την εξερεύνηση νέων τεχνολογικών λύσεων με βάση την αμμωνία. Η Amogy, γνωστή για τις αποδοτικές λύσεις αμμωνίας προς ενέργεια, και η MSB ολοκλήρωσαν μια μελέτη σκοπιμότητας, που επικεντρώνεται σε δύο βασικές τεχνολογίες: την τεχνολογία cracking αμμωνίας της Amogy και το σύστημα προμήθειας και ασφάλειας αμμωνίας της Mitsubishi (MAmmoSS®).

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Amogy αφορά ένα σύστημα αμμωνίας που διασπά την υγρή αμμωνία στα βασικά της στοιχεία –υδρογόνο και άζωτο– και στη συνέχεια διοχετεύει το υδρογόνο σε μια κυψέλη καυσίμου. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως «cracking», επιτρέπει τη μετατροπή καθαρής ενέργειας από αμμωνία σε ηλεκτρική χωρίς εκπομπές άνθρακα, καθιστώντας την μια πολλά υποσχόμενη λύση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η συνεργασία μεταξύ Amogy και MSB περιλαμβάνει τη μελέτη δύο βασικών σχεδιασμών. Ο πρώτος είναι ένας κινητήρας κίνησης που συνδυάζει το cracking αμμωνίας και τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για πλοία. Ο δεύτερος σχεδιασμός αφορά την παροχή υδρογόνου ως πιλοτικού καυσίμου για κινητήρες αμμωνίας.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024