Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Ποδαρικό $2,5 δισ. τον Ιούλιο για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Ποδαρικό $2,5 δισ. τον Ιούλιο για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Εισαγωγικό κείμενο

Νέες παραγγελίες εξασφαλίζουν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία τον Ιούλιο, με τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού να εκκινεί με συμφωνίες ύψους άνω των $2,5 δισ.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap αναφέρει ότι η Hanwha Ocean εξασφάλισε παραγγελίες ύψους $1,55 δισ. για την κατασκευή οκτώ πλοίων. Τα τέσσερα από αυτά είναι LNG carriers και τα άλλα τέσσερα είναι VLCCs. Μέχρι στιγμής φέτος, το ναυπηγείο έχει εξασφαλίσει συνολικά παραγγελίες για την κατασκευή 16 LNG carriers, επτά VLCCs, δύο πλοίων μεταφοράς αμμωνίας και ενός LPG carrier, συνολικού ύψους $5,3 δισ.

Παράλληλα, ακόμα μία παραγγελία εξασφάλισε η Samsung Heavy Industries. Η παραγγελία αυτή αφορά τη ναυπήγηση τεσσάρων LNG carriers έναντι $1 δισ. Από την αρχή του έτους, το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για την κατασκευή 22 πλοίων συνολικής αξίας $4,9 δισ. Ως εκ τούτου, έχει συμπληρώσει το 51% του ετήσιου στόχου του για παραγγελίες αθροιστικής αξίας $9,7 δισ.

Είναι άξιο αναφοράς ότι τα συνολικά οκτώ LNG carriers θα ναυπηγηθούν για λογαριασμό της ADNOC L&S. Σύμφωνα με ανάρτηση του CEO της εταιρείας Abdulkareem Al Masabi, η ADNOC διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον δύο LNG carriers.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024