Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Δυναμικό «παρών» της Venture Global LNG στην πλοιοδιαχείριση

Δυναμικό «παρών» της Venture Global LNG στην πλοιοδιαχείριση

Εισαγωγικό κείμενο

Το ναυπηγείο Samsung Heavy Industries στο Geoji-si της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε την καθέλκυση του «Venture Gator», του πρώτου από τα συνολικά εννέα LNG carriers που προορίζονται για τη Venture Global LNG, μια εταιρεία με έδρα το Arlington στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG.

Τα εννέα πλοία της Venture Global θα ναυπηγηθούν διαδοχικά σε τρία ναυπηγεία στη Νότια Κορέα τους επόμενους 24 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Venture Gator», μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ., είναι το πλέον σύγχρονο τεχνολογικά και περιβαλλοντικά πλοίο στην κατηγορία του και θα καταναλώνει LNG της Venture Global.

Το «Venture Gator» και σταδιακά τα άλλα οκτώ πλοία του στόλου θα αρχίσουν να εξυπηρετούν τους παγκόσμιους εταίρους της Venture Global LNG στην Ευρώπη και στην Ασία από αυτό το φθινόπωρο. Έξι θα έχουν μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ. το καθένα και τρία μεταφορική ικανότητα 200.000 κ.μ. έκαστο.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να αυξήσει την προσφορά LNG στην Ευρώπη και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες με έναν ταχέως αναπτυσσόμενο στόλο», δήλωσε ο Mike Sabel, διευθύνων σύμβουλος της Venture Global.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)