Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του project Arctic LNG 2

Το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του project Arctic LNG 2

Εισαγωγικό κείμενο

Στην επόμενη φάση φέρεται να περνά το ρωσικό project Arctic LNG 2, με την εταιρεία Novatek να αναμένεται να παραδώσει υποδομές που θα υποστηρίξουν τη δεύτερη φάση του project.

Ειδικότερα, βάσει δημοσιεύματος του Reuters, το οποίο επικαλείται δύο διαφορετικές πηγές, μεταξύ 22 και 25 Ιουλίου θα παραδοθούν τα GBS (gravity-

based structures). Τα GBS είθισται να αποτελούνται από ένα ή περισσότερα τσιμεντένια άκρα, τα οποία υποστηρίζουν υπεράκτιες πλατφόρμες. Εν προκειμένω, θα αξιοποιηθούν ως βάσεις για μονάδα παραγωγής LNG.

Υπενθυμίζεται ότι η Novatek διαθέτει μερίδιο 60% στο Arctic LNG 2, ενώ άλλοι μέτοχοι είναι η TotalEnergies (10%), η κινεζική CNPC (10%), η κινεζική CNOOC (10%) και η Japan Arctic LNG (10%), που αποτελεί κοινοπραξία των Mitsui και JOGMEC.

Την ίδια ώρα, οι δυτικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει πληθώρα σκοπέλων στο ρωσικό project, τόσο όσον αφορά το πού θα εξαχθούν οι παραγόμενες ποσότητες όσο και για το πώς θα εξαχθούν, δεδομένου ότι υπό ναυπήγηση πλοία σταμάτησαν να κατασκευάζονται.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)