Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Κρατήσεις πλοίων: Έμφαση της INTERCARGO στην αριστεία

Κρατήσεις πλοίων: Έμφαση της INTERCARGO στην αριστεία

Εισαγωγικό κείμενο

Καλύτερες επιδόσεις τόσο στις κρατήσεις όσο και στις ελλείψεις έναντι του παγκόσμιου στόλου bulk carriers καταγράφουν τα πλοία υπό την ομπρέλα της INTERCARGO, όπως προκύπτει από το Benchmarking Report on Bulk Carriers.

Η έκθεση αναλύει μια περίοδο που σημαδεύτηκε από γεωπολιτικές αναταραχές, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και από αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που διέπλεαν νόμιμα τα διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Άντεν και στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τον θάνατο αθώων ναυτικών.

Η έκθεση παρέχει λεπτομερή στοιχεία για τα ποσοστά κράτησης και τις ελλείψεις ανά επιθεώρηση μεταξύ των Flag States, Port State Control, νηογνωμόνων και P&I Clubs, παρέχοντας στους πλοιοκτήτες δεδομένα συγκριτικής αξιολόγησης και μια επισκόπηση των τρεχόντων αρνητικών δεικτών απόδοσης σε ολόκληρο τον τομέα.

Το 2023, τα Detention Rates (DTR) μειώθηκαν για τον στόλο ξηρού χύδην φορτίου παγκοσμίως, ενώ τα Deficiencies per Inspection (DPI) σημείωσαν μικρή αύξηση σε ολόκληρο τον κλάδο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα πλοία στους λιμένες της Αυστραλίας έχουν το υψηλότερο ποσοστό DPI, με την AMSA να αναφέρει ποσοστό 3,92% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 2%. Η AMSA έχει επίσης το υψηλότερο DTR με 4,5%, έναντι μέσου όρου 1,9%. Bulk carriers στις περιοχές του Paris MoU, του Τokyo MoU και του Black Sea MoU έχουν υψηλότερα από τον μέσο όρο ποσοστά κράτησης.

O αντιπρόεδρος της INTERCARGO, Σπύρος Ταράσης, σημειώνει ότι το «σήμα ποιότητας της INTERCARGO είναι ευρέως αναγνωρισμένο στον κλάδο» και εξήρε τις προσπάθειες των μελών για διαρκή αριστεία.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)