Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Καμπανάκι της Ινδίας για τα περιστατικά εγκατάλειψης ναυτικών

Καμπανάκι της Ινδίας για τα περιστατικά εγκατάλειψης ναυτικών

Εισαγωγικό κείμενο

Το Υπουργείο Ναυτιλίας της Ινδίας εφιστά την προσοχή στους ναυτικούς του, εν μέσω μιας ανησυχητικής αύξησης των περιστατικών εγκατάλειψης ναυτικών σε διεθνή λιμάνια.

Η πρακτική της εγκατάλειψης των ναυτικών πολλαπλασιάζεται ραγδαία, σύμφωνα με την ITF, και το ζητούμενο για την αρμόδια διεύθυνση του ινδικού υπουργείου παραμένει να βοηθηθούν οι ναυτικοί ώστε να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους έναντι τυχόν παράνομων ενεργειών από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Γι’ αυτό και οι αρμόδιες αρχές συμβουλεύουν τους νέους ναυτικούς να ελέγχουν τη φήμη ενός εργοδότη ή ενός γραφείου ναυτολόγησης πριν υπογράψουν, καθώς και να εξετάζουν προσεκτικά τους όρους της σύμβασης εργασίας τους.

Η προειδοποίηση του υπουργείου περιλαμβάνει και έναν κατάλογο νόμιμων ναυτικών ακαδημιών και συμβουλεύει τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο να αποφεύγουν τις μη πιστοποιημένες, μη διαπιστευμένες ναυτικές σχολές.

«Αυτή η ανακοίνωση θεωρείται ένα καλό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ευημερίας των ναυτικών, καθώς και της διασφάλισης των διαδικασιών ναυτολόγησής τους. Δεν θα χρησιμεύσει μόνο ως οδηγός για τους εν ενεργεία ναυτικούς, αλλά θα βοηθήσει επίσης πολύ τους νέους ναυτικούς, που αναζητούν δουλειά στη ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε ο Frank Viegas, πρόεδρος της Goan Seamen Association of India (GSAI).

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)