Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Η ενεργειακή απόδοση των πλοίων, σημείο σύμπλευσης για την πράσινη ναυτιλία

Η ενεργειακή απόδοση των πλοίων, σημείο σύμπλευσης για την πράσινη ναυτιλία

Εισαγωγικό κείμενο

Με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hartmann Group εισέρχεται σε μια καινοτόμα συνεργασία με τη Njord, μια εξειδικευμένη εταιρεία στην παροχή πράσινων τεχνολογιών. Η Njord αναλαμβάνει τη σχεδίαση και την εγκατάσταση εξελιγμένων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας σε δώδεκα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου της Hartmann, στοχεύοντας στη βελτίωση της περιβαλλοντικής τους αποτύπωσης.

Οι τεχνολογίες που πρόκειται να εγκατασταθούν περιλαμβάνουν βελτιώσεις στις προπέλες και στις γάστρες, καθώς και αυξήσεις στην αποδοτικότητα των κινητήρων, όπως επίσης συνεχή καταγραφή δεδομένων, που επιτρέπει την ανάλυση και την παρακολούθηση της απόδοσης των πλοίων.

Η εγκατάσταση αυτών των «πακέτων» τεχνολογίας της Njord στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 5 έως 10%. Το παραπάνω εγχείρημα συνδυάζεται με τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και βελτιστοποίηση, καθώς οι συλλεγόμενες πληροφορίες παρέχουν τη δυνατότητα λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων για περαιτέρω βελτιστοποιήσεις.

Επιπλέον, η Njord έχει ξεκινήσει παρόμοια συνεργασία με τη Rio Tinto, μια βρετανο-αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης, με τον ίδιο σκοπό. Αυτές οι συνεργασίες επιδιώκουν όχι μόνο τη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη ναυτιλία, αλλά και την ενθάρρυνση άλλων ναυλωτών να υιοθετήσουν ανάλογες τεχνολογικές λύσεις, εξασφαλίζοντας έτσι μια αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας και των περιβαλλοντικών πόρων.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)