Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Τα logistics της Αφρικής, «μαγνήτης» για ναυτιλιακούς κολοσσούς

Τα logistics της Αφρικής, «μαγνήτης» για ναυτιλιακούς κολοσσούς

Εισαγωγικό κείμενο

Δυναμική επέκταση στην Αφρική πραγματοποιεί η MOL, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά μεριδίου 25% στην εταιρεία logistics Alistair Group με έδρα την Τανζανία.

Η Alistair Group εξυπηρετεί την Υποσαχάρια Αφρική και διαθέτει γραφεία σε οκτώ χώρες της νοτιοανατολικής Αφρικής. Oι δραστηριότητές της επικεντρώνονται στις διασυνοριακές υπηρεσίες εφοδιαστικής για τη μεταφορά με φορτηγά χαλκού, κοβαλτίου και άλλων σημαντικών ορυκτών πόρων, που παράγονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στη Ζάμπια, σε λιμένες εξαγωγών. Ασχολείται επίσης με τον εκτελωνισμό, τη λειτουργία αποθηκών, τη διακίνηση φορτίων στα λιμάνια και τις υπηρεσίες logistics DX, ενώ διαθέτει στόλο περίπου 450 φορτηγών και περίπου 1.000 υπαλλήλους.

Η MOL ήταν η πρώτη ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία που εκκίνησε μια ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ της Ιαπωνίας και της ανατολικής ακτής της Αφρικής το 1926 και προσφέρει υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών από και προς την Αφρική εδώ και σχεδόν 100 χρόνια. Με γραφεία στη Νότια Αφρική, στη Μοζαμβίκη, στην Κένυα και στον Μαυρίκιο, η MOL αναπτύσσει δυναμικά διάφορες δραστηριότητες σε όλο το φάσμα των μεταφορών.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)