Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Προσεχώς περικοπές στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Προσεχώς περικοπές στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Εισαγωγικό κείμενο

Η Ρωσία εκτιμάται ότι θα μειώσει τον Ιούλιο τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω των δυτικών λιμένων της στο 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα (κάτω σχεδόν κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον Ιούνιο), σύμφωνα με δύο διαφορετικές πηγές της αγοράς που επικαλείται το Reuters σε σχετικό δημοσίευμά του.

Η αναμενόμενη μείωση τον Ιούλιο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι αποτέλεσμα της περιορισμένης ικανότητας διύλισης στα διυλιστήρια της χώρας, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και πάλι μετά τη συντήρησή τους.

Κατά συνέπεια, με βάση τους υπολογισμούς του Reuters, οι αποστολές πετρελαίου της Ρωσίας τον Ιούλιο θα μειωθούν σε καθημερινή βάση κατά 23%, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, δεδομένου ότι η ικανότητα διύλισης τον Ιούλιο εκτιμάται ότι θα μειωθεί σε 1,8 εκατ. τόνους από 4,1 εκατ. τόνους τον Ιούνιο.

Οι φορτώσεις πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια της Βαλτικής, το Primorsk και το Ust-Luga, που περιλαμβάνουν τις εξαγωγές αργού KEBCO του Καζακστάν και Urals, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θα μειωθούν σε μόλις 4,9 εκατ. τόνους.

Εν τω μεταξύ, οι φορτώσεις Urals, KEBCO και Siberian Light από το λιμάνι Novorossiisk της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να μειωθούν στους 1,7-1,8 εκατ. τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει δεσμευτεί προς τον OPEC+ να μειώσει την παραγωγή.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)