Loading: News Submenu
Header Scripts Init

WSC προς ηγέτες της ΕΕ: «Εξασφαλίστε την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας γραμμών»

WSC προς ηγέτες της ΕΕ: «Εξασφαλίστε την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας γραμμών»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το μήνυμά του προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ αναφορικά με τον ρόλο της ναυτιλίας τακτικών γραμμών στην οικονομία απηύθυνε το World Shipping Council.

Mε αφορμή τις πρόσφατες ευρωεκλογές, που ήρθαν να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς στη Γηραιά Ήπειρο, το WSC καλεί την ΕΕ να:

– Ασκήσει την ηγετική της θέση στην εξασφάλιση παγκόσμιων κανονισμών για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και να εφαρμόσει την Πράσινη Συμφωνία για να επιταχυνθεί η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας.

– Ενισχύσει τις προσπάθειές της για την προστασία των θαλάσσιων αλυσίδων εφοδιασμού από το παράνομο εμπόριο και τους γεωπολιτικούς κινδύνους, ενισχύοντας την ασφάλεια των ναυτικών και την ανθεκτικότητα των εμπορικών οδών.

– Διευκολύνει το θαλάσσιο εμπόριο από την ύπαρξη τελωνειακών και διοικητικών εμποδίων, εξασφαλίζοντας την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ναυτιλία αποτελεί πυλώνα της οικονομίας της ΕΕ. Μάλιστα, οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις τακτικών γραμμών, οι οποίες διαχειρίζονται containerships και car carriers, μεταφέρουν περίπου τα 2/3 της αξίας του θαλάσσιου εμπορίου της ΕΕ, που αντιστοιχεί σε εισαγωγές και εξαγωγές ύψους 1,7 τρισ. ευρώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας