Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

«Αντίο» από κινεζικό ναυπηγείο στη Ρωσία

«Αντίο» από κινεζικό ναυπηγείο στη Ρωσία

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το κινεζικό ναυπηγείο Wison New Energies, που ειδικεύεται στη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς ενέργειας, αποχώρησε από όλα τα ρωσικά έργα στα οποία συμμετείχε, ανακοινώνοντας μέσω ανάρτησης στο LinkedIn ότι διακόπτει επ’ αόριστον κάθε συνεργασία, τρέχουσα ή μελλοντική, στη ρωσική αγορά.

«Εκτιμούμε τις καλές σχέσεις που έχουμε χτίσει με τους Ρώσους εταίρους μας στο παρελθόν και εκτιμούμε τη δουλειά που έχουμε κάνει μαζί. Ωστόσο, ενόψει του στρατηγικού μέλλοντος μετασχηματισμού της εταιρείας, πρέπει να πάρουμε αυτή τη δύσκολη απόφαση», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η εταιρεία.

Η Wison New Energies είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως μονάδων επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων πλωτών μονάδων υγροποίησης φυσικού αερίου για υπεράκτια παραγωγή. Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει το έργο Arctic LNG 2 της ρωσικής Novatek, η οποία είχε δηλώσει πέρυσι ότι σχεδίαζε να κατασκευάσει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αεριοστρόβιλο για τη μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της Wison και της Harbin Guanghan Gas Turbine Co. Ltd.

Η απόφαση της κινεζικής εταιρείας να διακόψει τους δεσμούς με τη Ρωσία φαίνεται πως είναι μια προσπάθεια να περιορίσει την έκθεσή της σε καθεστώτα κυρώσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024