Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Made in Italy τα νέα κρουαζιερόπλοια της Viking

Made in Italy τα νέα κρουαζιερόπλοια της Viking

Εισαγωγικό κείμενο

Ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Fincantieri και η εταιρεία κρουαζιέρας Viking Cruises ανακοίνωσαν την υπογραφή συμβολαίου για την κατασκευή ακόμα δύο κρουαζιερόπλοιων.

Η Fincantieri έχει κατασκευάσει ξανά πλοία για τη Viking Cruises, ενώ τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να παραδοθούν το ένα το 2028 και το άλλο το 2029.

Τα νέα πλοία θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τους τελευταίους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και θα είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Κατά τη ναυπήγησή τους θα εφαρμοστούν κατασκευαστικά όλες οι τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων και βιώσιμων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικές εκπομπές. Πρόκειται για μικρά κρουαζιερόπλοια 54.300 τόνων, τα οποία θα φιλοξενούν 998 επιβάτες σε 499 καμπίνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Fincantieri, το εν λόγω συμβόλαιο επιβεβαιώνει την πλήρη ανάκαμψη της αγοράς κρουαζιέρας και την ισχυρή δυναμική της, με τον όγκο των επιβατών να έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα. Επίσης αποδεικνύεται η ισχυρή και μακροχρόνια σχέση μεταξύ Fincantieri και Viking Cruises ‒που χρονολογείται από το 2012‒, των οποίων η συνεργασία περιλαμβάνει μέχρι σήμερα συνολικά 20 πλοία.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)