Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

27 πλοία στο στόχαστρο της ΕΕ

27 πλοία στο στόχαστρο της ΕΕ

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Είκοσι επτά πλοία, δεξαμενόπλοια και LNG carriers θα προστεθούν στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters.

Οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν πρόσφατα τη 14η δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται η απαγόρευση της μεταφόρτωσης ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα λιμάνια της ΕΕ. Η λίστα κυρώσεων, σύμφωνα με το Reuters, περιλαμβάνει 19 πλοία μεταφοράς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων δύο ρωσικών FSRUs, των «Saam» και «Koryak».

Τα δύο πλοία, που ανήκουν στον κορυφαίο εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek, στα οποία έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, προορίζονταν για τη μεταφόρτωση υγροποιημένου φυσικού αερίου από το νέο έργο Arctic LNG 2. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρωσία σημειώνει έλλειψη παγοθραυστικών πλοίων LNG και βασίζεται στις μεταφορτώσεις στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. O κατάλογος περιλαμβάνει επίσης πλοία που έχουν μεταφέρει αμυντικό εξοπλισμό για τη Ρωσία, καθώς και το φορτηγό πλοίο «Enisey», το οποίο, σύμφωνα με την ΕΕ, έχει μεταφέρει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά.

Πάντως, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εν λόγω πλοία παραβιάζουν τις δυτικές κυρώσεις, ο αντίκτυπος σε αυτά μπορεί να μην είναι μεγάλος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024