Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Στροφή της BP στην παραγωγή αιθανόλης και στο βάθος η Βραζιλία

Στροφή της BP στην παραγωγή αιθανόλης και στο βάθος η Βραζιλία

Εισαγωγικό κείμενο

Η BP συμφώνησε να εξαγοράσει το 50% της βραζιλιάνικης κοινοπραξίας ζαχαροκάλαμων και αιθανόλης BP Bunge Bioenergia, που ανήκει στην Bunge, έναντι $1,4 δισ., ποντάροντας στην αυξανόμενη ζήτηση για βιοκαύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η BP θα έχει την πλήρη κατοχή της Bioenergia, η οποία έχει παραγωγική ικανότητα περίπου 50.000 βαρελιών την ημέρα ισοδύναμης αιθανόλης από ζαχαροκάλαμο.

Ως μέρος της συμφωνίας, η BP θα πληρώσει συνολικά $800 εκατ. στην Bunge, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σχετικού δημοσιεύματος του Reuters.

Η εξαγορά έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας των επενδυτών γύρω από την εταιρική στρατηγική της BP, αφού ο οίκος αξιολόγησης S&P Global νωρίτερα αυτόν τον μήνα αναθεώρησε προς τα κάτω τις πιστωτικές προοπτικές της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία σταματά δύο προγράμματα ανάπτυξης βιοκαυσίμων στο διυλιστήριο Lingen στη Γερμανία και στο διυλιστήριο Cherry Point στην πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, ενώ επαναξιολογεί άλλα τρία projects.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)