Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Νέος λιμένας βαθέων υδάτων στην Ινδία με το βλέμμα… στην Ευρώπη 

Νέος λιμένας βαθέων υδάτων στην Ινδία με το βλέμμα… στην Ευρώπη 

Εισαγωγικό κείμενο

Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε την Τετάρτη 19 Ιουνίου την κατασκευή ενός νέου λιμανιού βαθέων υδάτων, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την εμπορική διασύνδεση της χώρας με την Ευρώπη, μέσω θαλάσσιων και σιδηροδρομικών συνδέσεων με ενδιάμεσο σταθμό τη Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, το νέο λιμάνι Vadhavan θα κατασκευαστεί στη δυτική ακτή της Ινδίας, περίπου 150 χλμ. (93 μίλια) από τη Βομβάη και θα στοιχίσει 762 δισ. ρουπίες Ινδίας ($9,14 δισ.), όπως δήλωσε σε ΜΜΕ της χώρας του ο αρμόδιος υπουργός Ashwini Vaishnaw.

Σύμφωνα με τον Ινδό υπουργό, το λιμάνι θα περιλαμβάνει τερματικούς σταθμούς για την υποδοχή μεγάλου μεγέθους containerships και τερματικούς σταθμούς για εισαγωγές πετρελαίου, αυτοκινήτων και άλλων αγαθών, με ετήσια χωρητικότητα 298 εκατ. μετρικών τόνων. Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι η πρώτη από τις δύο φάσεις κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2029.

«Θα είναι αναπόσπαστο μέρος του διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής», είπε ο κ. Vaishnaw, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στο Νέο Δελχί.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)