Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Αλλαγή σελίδας για το πλωτό μουσείο «Hellas Liberty»

Αλλαγή σελίδας για το πλωτό μουσείο «Hellas Liberty»

Εισαγωγικό κείμενο

Στο Σωματείο «Όμιλος Φίλων Liberty» ανέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας τη συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία του πλωτού μουσείου «Hellas Liberty». Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο ΥΝΑΝΠ, όπου ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης αναφερόμενος στην αξία του Πλωτού Μουσείου, το χαρακτήρισε «κόσμημα για την ελληνική ναυτιλία και τον ευρύτερο χώρο του Πειραιά».

Ο κ. Στυλιανίδης εξήρε την πρωτοβουλία και τις απαραίτητες ενέργειες του Σπύρου Πολέμη και του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ώστε να παραχωρηθεί το τότε επονομαζόμενο πλοίο SteamShip «Arthur Hudell» (τύπου Liberty) και νυν “Hellas Liberty”, στην Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και να μετατραπεί σε Μουσείο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο και είναι επισκέψιμο, από το 2010, στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, ο υπουργός επισήμανε τη συμβολή του αείμνηστου Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος στο Σωματείο «Όμιλος Φίλων Liberty», διατηρώντας άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Με την υπογραφή της σύμβασης ενισχύεται και θεσμοθετείται, επίσημα και σε στέρεη πλέον βάση, η επί σειρά ετών συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Σωματείου «Όμιλος Φίλων Liberty».

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Όμιλος Φίλων Liberty» Γιώργος Τσαβλίρης, η Αντιπρόεδρος Άννα Πολέμη και άλλα μέλη του Σωματείου.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)