Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

H ΤΕΝ για την αγορά των tankers: Τα τωρινά δεδομένα προκαλούν αισιοδοξία

H ΤΕΝ για την αγορά των tankers: Τα τωρινά δεδομένα προκαλούν αισιοδοξία

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Δυναμικά εκκίνησε το 2024 για την Tsakos Energy Navigation, με επικεφαλής τον δρα Νικόλα Τσάκο, καθώς κατέγραψε κέρδη $54 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2024, ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί τη συντήρηση πλοίων του στόλου. Πέραν αυτού, η στρατηγική ανανέωσης του στόλου της εταιρείας συνεχίζεται και το 2024, με την TEN να έχει παραλάβει τρία νεότευκτα πλοία διπλού καυσίμου κατανάλωσης και LNG.

Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η δραστηριότητα της εταιρείας στις παραγγελίες και στις αγοραπωλησίες πλοίων είναι ιδιαίτερα υψηλή φέτος, καθώς συμμετείχε σε συμφωνίες για 14 πλοία.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για το μέλλον, αναφέρεται ότι τα τωρινά δεδομένα προκαλούν αισιοδοξία με επίκεντρο τα δεξαμενόπλοια. Η αισιοδοξία αυτή οφείλεται στην περιορισμένη προσφορά, η οποία καθίσταται ακόμα πιο εμφανής λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Στο πλαίσιο αυτό, ναύλοι και αξίες αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Τέλος, το orderbook της ΤΕΝ αριθμεί 12 πλοία, εκ των οποίων τα τρία είναι DP2 Shuttle Tankers, τα δύο Suezmaxes, τα δύο MRs και τα υπόλοιπα πέντε Panamax LR1 tankers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024