Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Υψηλό ενός μηνός για τον BDI

Υψηλό ενός μηνός για τον BDI

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Άνοδο κατέγραψαν οι ναύλοι των bulk carriers χθες Πέμπτη 20η Ιουνίου, με τον κύριο δείκτη της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου (BDI) να διαμορφώνεται σε υψηλό ενός μηνός. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του Reuters, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.984 μονάδες, έπειτα από άνοδο 41 μονάδων (2,1%). Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδά του από τις 14 Μαΐου.

Η συγκεκριμένη άνοδος φέρεται να οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις τάσεις των ναύλων των Capesize bulk carriers, με τον επιμέρους δείκτη των Capesizes να σημειώνει άνοδο 152 μονάδων (5,1%) και να διαμορφώνεται στις 3.079 μονάδες, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του από τις 13 Μαΐου.

Όσον αφορά τον επιμέρους δείκτη των Panamaxes, σημείωσε πτώση 52 μονάδων (2,7%) και διαμορφώθηκε στις 1.867 μονάδες ενώ εκείνος των Supramaxes σημείωσε άνοδο 15 μονάδων (1,1%) και διαμορφώθηκε στις 1.389 μονάδες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ: Με νέα επένδυση στηρίζει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας

Η υιοθέτηση των αρχών της βιωσιμότητας αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα για την αειφόρο ανάπτυξη και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ αναγνωρίζοντας…

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024