Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Τεχνητή λίμνη, η λύση της Διώρυγας του Παναμά για επιστροφή στην κανονικότητα

Τεχνητή λίμνη, η λύση της Διώρυγας του Παναμά για επιστροφή στην κανονικότητα

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Την πιθανότητα κατασκευής μιας τεχνητής λίμνης εξετάζει η διαχειριστική αρχή της Διώρυγας του Παναμά, προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία του καναλιού. Η τεχνητή λίμνη θα μπορούσε να είναι έτοιμη εντός τεσσάρων έως πέντε ετών από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η κατασκευή της, ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν διοικητικά εμπόδια και κοινωνικές αντιδράσεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, η διαχειριστική αρχή της διώρυγας φέρεται να εξετάζει κάποιες «μακροπρόθεσμες λύσεις» για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διέλευση πλοίων από τη βασική διαδρομή, μετά και την περσινή ξηρασία που προκάλεσε το Ελ Νίνιο, η οποία οδήγησε σε μείωση των ημερήσιων διελεύσεων.

Υπό κανονικές συνθήκες πραγματοποιούνται 36 διελεύσεις πλοίων την ημέρα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται σε 32. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η διαχειριστική αρχή της διώρυγας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αυξήσει τις ημερήσιες διελεύσεις σε 33 έως τις 11 Ιουλίου και σε 34 έως τις 22 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Επίσης, διερευνώνται και άλλες πιθανές μακροπρόθεσμες λύσεις και κατασκευές για την αντιμετώπιση του ζητήματος με το νερό, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου που θα μεταφέρει νερό από τη λίμνη Bayano στη λίμνη Alajuela μέσω αγωγού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024