Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Συνασπισμός κορεατικών εταιρειών στη διά θαλάσσης μεταφορά υδρογόνου

Συνασπισμός κορεατικών εταιρειών στη διά θαλάσσης μεταφορά υδρογόνου

Εισαγωγικό κείμενο

Οι τρεις κορυφαίες ναυπηγικές εταιρείες και δύο χαλυβουργίες της Νότιας Κορέας, μαζί με τον Korean Register (KR), δημιούργησαν μια στρατηγική συμμαχία για να διασφαλίσουν, μέσω της Έρευνας και Ανάπτυξης, ηγετική θέση στην αναπτυσσόμενη αγορά των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου (LH₂).

Συγκεκριμένα, στις 13 Ιουνίου, η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, η Samsung Heavy Industries, η Hanwha Ocean, η POSCO, η Hyundai Steel και ο Korean Register υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, που στοχεύει να επιλύσει τις τεχνικές δυσκολίες στη μεταφορά υδρογόνου, το οποίο πρέπει να ψυχθεί στους -253°C και να συμπιεστεί στο 1/800 του όγκου του για να διατηρηθεί σε υγρή μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός ειδικών κατασκευών για φορτία υγροποιημένου υδρογόνου, όπου θα μπορεί να αποθηκεύεται με ασφάλεια, θεωρείται βασική τεχνολογία για τα LH₂ carriers, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν διεθνή πρότυπα για την αποθήκευση φορτίων υγροποιημένου υδρογόνου.

Εν τω μεταξύ, η πρώτη παρόμοια απόπειρα παρουσίασε ελαττώματα στον σχεδιασμό. Η ναυπηγική βιομηχανία σχεδιάζει να ξεπεράσει αυτά τα σχεδιαστικά ελαττώματα μέσω της συνεργασίας με τη βιομηχανία χάλυβα και, παράλληλα, να ενισχύσει την τεχνολογική ανταγωνιστικότητα της Νότιας Κορέας στον τομέα της αποθήκευσης και της μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου, με τη χρήση αποκλειστικά εγχώριας τεχνολογίας, θέτοντας έτσι ένα νέο πρότυπο στη διεθνή αγορά.

Οι προσπάθειες της συμμαχίας αναμένεται να θέσουν τα τεχνικά θεμέλια ώστε η Νότια Κορέα να κυριαρχήσει στην αγορά μεταφοράς υδρογόνου επόμενης γενιάς.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024